Destacats premianencs en el moviment obrer de Catalunya.

La informació l’he tret del llibre de Maria Teresa Martinez titulat "Diccionari biogràfic del moviment obrer als països catalans". En la mida que he pogut he mirat de contrastar les seves informacions.

Jaume Cisa.

El dia 11 de maig de 1855, va signar en nom de les societats obreres de Barcelona un manifesta adreçat al Governador Civil, arran del Ban publicat el 30 d’abril posant entrebancs a les associacions obreres. En el seu escrit els obrers signants de 49 localitats es reafirmaven en la seva adscripció al règim liberal progressista.

El 2 de desembre del mateix any va ser citat davant d’un tribunal militar, amb 7 treballadors més, acusats d’haver paralitzat algunes fabriques de Premià de Dalt, coartant la llibertat dels treballadors, els dies 7 i 8 de novembre de 1855.

Josep Cisa Olano

Juntament amb Joan Bonell, i en representació de la Societat de manobres de Premià de Mar es va adherir al I Congrés de la Solidaritat Obrera, celebrat a Barcelona del 6 al 8 de setembre de 1908.

Joan Baptista Borrull.

Treballador del tèxtil de Premià de Mar, en representació de l’Art Fabril de Premià de Mar, va participar al setembre de 1908 al congrés obrer que va decidir la creació de la Solidaritat Obrera.

Joaquim Bou Soms.

Militant del Bloc Obrer i Camperol fou candidat a les eleccions municipals de abril de 1931 a la ciutat de Barcelona. Fou membre de diverses comissions agràries i escrivia a "La Batalla". Fou expulsat del BOC per sostenir les posicions de l’Esquerra Comunista. Com a membre de l’organització trotskista, liderada per Andreu Nin, va formar par de la redacció del setmanari "El Soviet". I al setembre de 1935 va ingressar al POUM.

Veure" El movimiento trotskista en España" de Pelai Pagés

Francesc Botey.

Anarcosindicalista a Premià de Mar. Va representar als 800 afiliats al Sindicat Únic de Treballadors de Premià de Mar al ple regional dels Sindicats Únics de Catalunya els 5 al 13 de Març de 1933