El Carrer de la Plaça. 1892.

Sembla que el carrer de la Plaça hauria de ser molt antic, amb uns arbres tant grans.De fet es un camí recte des de l'esglèsia fins al cementiri, el que resulta molt lògic i molt clàsic de l'epoca antiga.

Doncs, mireu, no. A Premià de Mar el carrer de la Plaça es un projecte de 1892 quan ja feia més de 50 anys que existía el cementiri i l'esglèsia. Abans només s'arrivaba al cementiri passant per la riera.

De fet tampoc va ser un gran projecte doncs entre el tram del sud ja arrivaba des del mar fins al carrer Sant Cristòfol, i el tram del nord on hi havia l'anomenat "caminet" baixava del cementiri fins al carrer actual del Pilar, faltava per unir-los un tram de uns 300  metres atravessant les finques d'en Joan Manent i la de la familia Salomó.

Una altre interpretació diu que l'Ajuntament de Premià de Mar quan es va començar a parlar de fer una carretera per anar a Premià de Dalt i davant de les discusions per on passaria i l'endarreriment de les obres va correr a fer aquesta gran avinguda, amb plataners als costat, (talment com una carretera) per enllestir la qüestió i facilitar les comunicacions. Casi s'arrivaba al terme de Premià de Dalt i d'allí també en línia recta era molt fàcil anar a la plaça de Premià de Dalt. Carretera Premià de Dalt.

caminet